dinsdag 26 februari 2013

Dag 19 Twee gezonde dingen bij Coffee Corazon

Hoe fijn, vandaag bezocht ik mijn meest favoriete koffie annex lunchplekje: Coffee Corazon in Amersfoort. De juiste plek om mijn Twee Dingen op een makkelijke manier te scoren, want er wordt veel gezonds geserveerd!



Nu vriendin Gerlinde naar Amersfoort is verhuisd blijkt het voor ons een perfecte hang-out om de zaken van het leven te bespreken en te genieten van een lekkere Latte Macchiato.



Oké, denk je misschien, coffee, friends...en het boek dan? Nou, aan één wand heeft Coffee Corazon een wand vol boeken, die je gratis mag lezen terwijl je je koffie drinkt. En laat er nou precies een boek liggen dat paste bij ons levendige gesprek over voeding (en wat dies meer zij)...



Want ja, uiteindelijk komt het allemaal op de spijsvertering neer, toch? Of de spijs de juiste is, en of de vertering daarvan op rolletjes loopt. Goed, dat geconstateerd te hebben legden wij ons toe op het nemen van Twee Gezonde Dingen.

 


Nummer één: een groot glas mango/appel/basilicum-sap. Erg lekker zeg, vooral de basilicum. We vroegen ons af hoe ze dat toch deden met die basilicum want we konden geen groen dingetje in ons glas ontdekken.



En omdat het 'De Week van het Soepje' is, werd nummer twee een paprikasoepje. Het was heerlijk, kan niet anders zeggen. Temeer omdat ik het zomaar voorgeschoteld kreeg (geen gang naar de voorraadkast of de markt, geen uitjes en knoflook snijden, geen afwas...heerlijk)!
Hier vind je het recept van een paprika-soepje. 


 

Kortom Coffee Corazon rocks. Het eten is er biologisch, de sfeer lekker los (kijk bv. maar naar de manier waarop het bestek wordt neergelegd!), en het straatje waar het zich in bevind is gewoonweg geweldig; vanwege de Dille & Kamille die je er vind, maar ook door de verschillende schattige vintage-winkeltjes én een superleuke kinderboeken- en speelgoedwinkel, met de naam Speelboek.

Morgen weer een soepje van eigen hand!

maandag 25 februari 2013

Dag 18 De week van het soepje: Kikkererwtensoep!

Weet je wat het is met mij? Wanneer ik een weg insla moet het meteen zo consequent - daar wordt ik weleens moe van. Neem nou het soepje van vandaag. Daar voegde ik zo weinig mogelijk water aan toe omdat ik vind dat je er anders niet echt baat van hebt; en zo at ik vandaag soep die eigenlijk meer weg had van een pastasaus.



Op maandagmorgen soep maken voor de  lunch, dat begint voor mij met een tochtje naar de voorraadkast. In de aanbieding sla ik graag blikken in met allerlei groente-tjes. En zo heb ik altijd wel wat voor handen wat met een uitje en een teentje knoflook de potentie tot een soepje in zich heeft.




Vandaag pak ik een blik kikkererwten. Volgens een recept op Google kan dat samen met wat tomaten, een knoflookteen én een grote ajuin (het was vast een Belgische site) tot een smaakvol soepje omgetoverd worden. Net terug van vakantie heb ik even geen verse tomaten in huis, maar een pakje biologische tomatensaus will do. Eigenlijk moest er een halve liter water bij, maar hé, dat verdund het soepje maar onnodig dus die laat ik weg.



En zo krijg je een soepje in de gedaante van een pastasaus. Maar ik moet zeggen: toch erg lekker!




Dat vond Olivier trouwens ook. Hij wilde er wel een schaaltje van, met wat donker brood erbij. Kijk dat maakt me nou happy. Dat door mijn eigen gezonde voedingskeuzes de kinderen spelenderwijs ook gezonder gaan eten.



Aan het einde van de middag had ik nog net gelegenheid voor mijn inmiddels getrouwe bananen-spinazie-smoothie.


Gezondheid!

Morgen een volgend soepje. 

vrijdag 15 februari 2013

Dag 17 The Best Brocceli Ever - het recept

Het is dankzij Mickey dat deze verrukkelijke broccoli in mijn leven is gekomen. Dank je wel, Mickey!

Recentelijk (inderdaad, in de afgelopen drie weken sinds ik dit blog startte) ben ik achter de oorzaak gekomen van mijn minieme groente-inname tijdens het avondeten.  Ik hou gewoon niet van gekookte groenten! Meer is het niet. Wat een opluchting, want wat blijkt? Je kunt groente net zo goed op andere manieren klaarmaken.
Het recept van The Best Brocccoli Ever is daar een fantastisch voorbeeld van. Het is een recept wat wat voor mij lijkt gemaakt; ik vind broccoli intens smakelijk op deze manier.

Daarom geef ik dit recept graag door, of liever gezegd, ik vind niet dat ik het anderen mag onthouden.




Best Broccoli Ever - Het recept

* 1,5 stronk broccoli (of meer indien gewenst)
* 4 knoflookteentjes, in dunne flinterplakjes gesneden.
* 4 eetlepels olijfolie
* zout en vers gemalen peper
* beetje chilipoeder of cayennepeper
* 1 pond grote garnalen (gepeld, bij mij zaten er nog wel staartjes aan)
* 1 1/4 limoen-rasp van de schil
* 1/2 tot 1 limoen uitgeperst
* eventueel 100 gram grof geraspte Parmezaanse kaas

(* 1 theelepel korianderzaadjes of 1/2 theelepel gemalen koriander)
(* 1 theelepel komijnzaadjes of 1/2 theelepel gemalen komijn)

Verwarm de oven op 190 graden.
Was de broccoli en snij ze in roosjes. Wat van CRUCIAAL belang is: droog de roosjes totdat ze zo droog mogelijk zijn; dit maakt ze zo lekker knapperig straks in de oven. Mix de roosjes in een grote schaal met 2 eetlepels olijfolie, de kruiden, de knoflook, en de peper en zout. Vanwege de kinderen heb ik het koriander en komijnzaad weggelaten. Werkte ook prima.
Mix in een andere schaal de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, de limoenrasp en weer wat peper en zout.
Spreid de inhoud van de schaal met broccoliroosjes uit over een ovenplaat, zo, dat de roosjes naast elkaar liggen. Rooster dit 20 à 25 minuten maar voeg  na 10 minuten de inhoud van de schaal met garnalen toe. Schud af en toe wat om.
Tenslotte, en let op, this makes the dish!, wanneer het klaar is, sprenkel het sap van de limoen eroverheen. Wij strooiden er ook nog Parmezaanse kaas overheen en aten het met zilvervliesrijst. O, o, o wat heerlijk.

Hier vind je het oorspronkelijke recept. En hier vind je Mickeys variant, zoals ik hem maakte. Yum.



Zoals je ziet ben ik wat uitgeschoten met de zak met garnalen, maar hé, die zijn ook goed voor je. Het bijzondere aan dit schaaltje is dat ik hem de volgende dag at als lunch, maar nu koud! En het was wéér heerlijk. Koud kun je dit gerecht net zo lekker eten als warm.



De smaakcombinatie van de knapperige broccoli, de limoen, de kaas en de garnalen... ik droom erbij weg en wordt er tegelijk super vrolijk van. Mmmmmmmmm!




Op de dag dat ik Best Broccoli als lunch at maakte ik 's avonds bij wijze van Tweede Ding courgettesoep. De kinderen zijn er dol op (kijk maar naar Oliviers tádá op de foto) en het is het makkelijkste recept wat ik bezit.

Omdat de voorjaarsvakantie over een uur begint ga ik er even tussenuit en kom op maandag 25 februari terug voor de 'Week van het gezonde soepje'. 

Fijne week toegewenst allemaal!


donderdag 14 februari 2013

Dag 16 Een groentesapje voor Carl

Eens in het half jaar komt Carl bij ons langs. En dat is ons een genoegen.
Carl is een oude vriend van mij uit de tijd dat ik hip & single in Amsterdam woonde. Tijden veranderen want nu komt Carl niet zozeer meer langs voor een praatje met mij, als wel voor een praatje met Frits! Na een warme omhelzing loopt hij steevast door naar de keuken waar hij met man een zakelijke bespreking heeft.
Natuurlijk blijf ik zo lang mogelijk dralen in de keuken bij het koffiezetapparaat en kletsen we vervolgens toch gezellig een half uurtje vol met de laatste nieuwtjes.




Er is gelukkig nóg een mogelijkheid om wat aandacht af te knabbelen van de financieel-gerelateerde besprekingen van de mannen: Carl eet namelijk gezond en weet veel van natuurlijk voedsel af. Wanneer ik dus en passant opper "zin in een groentesapje?" zegt hij steevast grinnikend "Ja!".

En dus leg ik al mijn aanwezige groente op een schaal...




En sleep die samen met de sapcentrifuge naar de woonkamer. Ja, ik kan natuurlijk niet de bespreking gaan onderbreken met het allesoverheersende lawaai van de sapmachine.



Even later zet ik twee glaasjes tussen de laptops en ordners bij de mannen neer. "Hoe heb je dat zo geruisloos voor mekaar gekregen?" kijkt Carl verbaasd op. Dat laat ik maar in het midden en loop met mijn sapje naar de woonkamer, alwaar ik rustig zip van mijn glaasje en blij ben dat ik me kan storten op creatieve in plaats van financiële zaken.

Wat de NCD's betreft, daar vertelde Carl het volgende over: Komt hierop neer dat het vooraanstaande wetenschappelijke magazine 'The Lancet' (wie kent 'em niet?!) bekend heeft gemaakt dat veel ziektes (NCD's dus) worden veroorzaakt door dierlijke eiwitten. "Dus ook kippeneitjes?" vraag ik onthutst, denkend aan mijn lunch van gister. "Hmm, ja ook eitjes" bevestigt Carl.
..
Best een heftige conclusie vind ik zelf, die niet uit de lucht komt vallen, want het gaat om een uitgebreid jarenlang onderzoek. Ik heb de neiging om er ter plekke van in een hevige kramp te schieten, maar besluit het positief om te keren: ik zit dus maar mooi op de juiste weg, met dat 'meer groente & fruit in mijn leven'!


Mijn tweede ding van vandaag zijn twee glaasje cranberry-sap. Ik had een fles gekocht bij de bio-winkel. Wat is dat lekker zeg, mmm. En goed voor de blaas, schijnt. Daar doe ik het voor.

woensdag 13 februari 2013

Dag 15 Bonen-spread en bloemkoolsoep

Vandaag aten we opnieuw met z'n vieren tussen de middag. Gezellig! Maar tijd voor weer zo'n exquise salade heb ik niet. Help! Wat voor gezonde dingen kan ik op tafel toveren????! Ik moet het nu bedenken, nu, nu, nu!



Terwijl ik de drie mannen het grindpad op hoor fietsen, werp ik snel drie eitjes in de koekenpan. Zo, nu nog de bonenspread erbij op tafel en de gezonde lunch kan beginnen. En hoewel die bonenspread geen sexy uitstraling heeft, is het qua smaak en voedingswaarde een keeper

Sowieso raak ik altijd in verwarring als ik lees dat bonen en peulvruchten onderdeel moeten zijn van je dagelijkse maaltijden. "Tell me how !" denk ik dan, en trouwens, wat is het verschil tussen bonen en peulvruchten? Bonen zijn toch peulvruchten?? Goed, binnenkort duik ik eens wat dieper in de bonen/peulvruchten-materie, en dan kom ik erop terug. 
Kortom, ik ben trots dat ik bonen heb weten in te passen in mijn lunch!




Mijn Tweede ding van vandaag is bloemkoolsoep. Gewoon volgens een recept uit mijn Margriet Kookboek (een must voor iedere homecooking princess).


En terwijl ik de soep maak dip ik vrolijk en uber-verantwoord maar toch echt heel lekker, wat bloemkoolroosjes in de auberginedip. Taalde niet naar chips...is dat niet een beetje zorgwekkend?



Wat de soep betreft, wederom was de score: 3 van de vier gezinsleden aten ervan met smaak.
.
Aangaande de prei-inkoop-tip van tante Dinie: ik ben helaas de demonstratie-foto's kwijt (de computer heeft ze verzwolgen), maar het komt hier op neer: kijk goed naar je prei, neem het liefst degene die aan de bovenkant wat is afgetopt, zodat je bijna alle prei ook echt kunt gebruiken. Je betaald tenslotte het gewicht. Dank Dinie! (die ik tegen kwam op de groenteafdeling van de AH, en die mijn kinderen lief 'tante Dinie' noemen).

Morgen meer over NCD's. Leest er iemand The Lancet?


dinsdag 12 februari 2013

Dag 14 Aubergine salade en gezond broodbeleg

Vandaag eet Frits tussen de middag thuis mee, een uitgelezen aanleiding om me vol overgave te storten op het maken van een gezonde lunch. Het word deze aubergine salade met paprika-salsa, die ik tegen kwam op "Caroline's Blog".

 


Ik vind het opmerkelijk hoe woorden een salade kunnen maken of breken. Paprika-salsa, daar ben ik dus meteen van onder de indruk. Terwijl het gewoon paprikablokjes met wat kappertjes zijn. Tja, ook in recepten-taal is marketing het halve werk. De amerikanen kunnen dat als de beste, vind ik. Wat te denken van Chicken Tenders, in de zin van kipfilet? Of Hickory Smoked Beef Brisket, dat klinkt toch heel anders dan een broodje warm vlees. Zelfs grilled cheese sandwich roept bij mij een rijker beeld op dan wat een tosti eigenlijk omvat.

Terug naar de salade; die was lekker en voelde erg verantwoord als lunch op een doordeweekse dag. Goed voor het lijf maar dus ook voor de psyche, want, zoals Koot & Bie terecht opmerkten: fysiek is ook psychisch!


Maar nu: let's talk gezond broodbeleg. Ik heb ooit twee lekkere hypergezonde broodspread-recepten ontdekt en vandaag ga ik er weer een voorraadje van maken (aangezien ik het me toch al comfortabel heb gemaakt in de keuken). 

De eerste is: Gekruide witte bonenspread. De ingrediënten zie je hierboven op de foto, de beschrijving vind je hier.



Ik weet het, deze bonenspread moet het niet van z'n uitstraling hebben, maar hoe fijn is het om je boterhammetje met iets te besmeren waar je lijf je intens dankbaar voor zal zijn, in vergelijk met, laten we zeggen, hagelslag, of salami?! Met alle kruiden erbij is het smaakvol en voedzaam. Ik zeg: Joechee!




De tweede is: Pittige aubergine-spread met sesamzaad. Deze vind ik nog lekkerder dan de bonenspread omdat er veeeel koriander inzit.



En makkelijk dat het is! Dit schaaltje mieter je de oven in en na 45 minuten hoef je er pas wat mee te doen, namelijk alle ingrediënten rond te laten draaien in de keukenmachine. That's it. Je vind de beschrijving hier.

Het handigst is de spreads in grote porties te maken en ze dan in te vriezen in kleine bakjes (die ik, niet verder vertellen, tussen de strijkkralendoosjes van de jongens vandaan heb gevist - help, waar is hier de dichtsbijzijnde Xenos?!). Kun je telkens een vers potje pakken.

De prei-inkoop-tip van Tante Dinie bewaar ik nog even als cliffhanger. Morgen meer!


maandag 11 februari 2013

Dag 13 De zin van gezond eten...

Vandaag MOET ik even schrijven over pms, en in specifiekere zin: mijn pms. Niet dat ik al mijn intieme kwesties op het internet zet hoor, maar pms is één van de hoofdredenen dat ik gezond wil eten. Hoe minder suiker ik gebruik en hoe meer natuurlijk voedsel ik eet, hoe minder het opspeelt. Doorgaans.

Maar de afgelopen dagen is het uitzonderlijk hoeveel last ik er van heb, en dat - het moet even gezegd worden - terwijl ik zo gezond leef! Al drie weken!
Hoe ziet mijn pms eruit? Nou, ik heb aanzienlijk minder geduld, weinig energie en ben hevig overgevoelig voor zielige zaken. Moet het journaal echt mijden. Voorts raak ik het zicht op de zin van het leven kwijt en raak over mijn toeren van onbelangrijke dingen, zoals van een nieuwe grijze haar die ik bij mezelf ontdek.  Echt, het is geen pretje. De remedie? Vroeg naar bed, gezond eten en even rustig leven.

Binnen dit spectrum van klachten doemde -dat laat zich raden, want past helemaal in het plaatje - afgelopen weekend de twijfel op of dit Gezonder Jaar-project wel zin heeft. Wat haal ik mezelf op de hals??! Drop, koekjes en patatjes-met wil ik, om van chocola maar niet te spreken. Gezond eten? Die pms wordt er klaarblijkelijk alleen maar erger van!

Gelukkig ben ik, als ik eenmaal een helder en duidelijk doel heb gesteld, vrij gedisciplineerd. En zo draaide ik trouw mijn sapjes en belegde mijn boterhammen gezond.

Nu bedacht ik het volgende: misschien is mijn lichaam zich wel aan het ontgiften en raak ik dat te langzaam kwijt! Dat ik daarom zo chagrijnig en uit balans ben. Sindsdien drink ik meer en beweeg ik meer. Hopelijk kan ik jullie over drie maanden melden dat er veranderingen optreden! Vooralsnog voel ik me iets beter.




Zie hier de content van mijn Eerste Ding. Dit word een shake. De voordelen van een shake? 
De blender maak je in één beweging schoon, én alle vezels blijven behouden.
Nadeel vind ik dat ik dat de drank behoorlijk zwaar is. Ik klok persoonlijk makkelijker een groentesapje weg dan een fruit-shake.



Zodoende dat ik deze ingrediënten aanleng met Cranberrysap.



Het is niettemin een vullend drankje geworden, maar het is zoet, lekker en o zo gezond. Daar doe ik het voor.



Mijn tweede ding vandaag, is een groentesapje van zaken die ik nog heb.




Hmm... dat is vreemd: er ontstaat een scheiding tussen vezels en sap. Ik roer goed, en drink het dapper op. Geen aanrader, maar oké.



Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weekend?  Hier was het wonderschoon.

Morgen een recept voor gezond broodbeleg met aubergine
en een prei-koop-tip van tante Dinie.

Tot morgen!


vrijdag 8 februari 2013

Dag 12 Vrijdag Spinaziedag

Ik kocht een zak spinazie gister, maar wat zijn die hilarisch groot. Ze passen nauwelijks in mijn koelkast!



Ik maakte er vandaag een shake mee: Spinazie-bananen shake. Dit keer met een scoop Vanille-soja-yoghurt.


Misschien zie je het er niet aan af, maar het smaakte echt heerlijk. 


Ik ben momenteel bezig haakpatronen te testen voor het nieuwe boek van Eline's Huis. Dus terwijl ik zat te werken (lees haken) bij de computer, zipte ik rustig af en toe van mijn ultra gezonde drankje.



Waarna er nog ENORM veel spinazie over was. Snel maakte ik er vlak voor het avondeten een soepje van. Beetje ui en knoflook in olijfolie, laagje bouillon erbij en daarna de spinazie erbij waarvan ik dacht dat het nooit in het pannetje zou passen. Maar dat is het wonder ervan: het past altijd, want het slinkt!
Het had qua smaak nog een extraatje nodig, dus heb ik er wat Boursin doorgeroerd.
 


Drie van de vier leden van mijn gezin vonden het een prima soepje. En ondanks dat we daarna over gingen op macaroni met ham & kaas, hadden we toch maar mooi weer Twee Dingen tot ons genomen.

Goed weekend!


donderdag 7 februari 2013

Dag 11 Groene kool en voedingsboeken


"Weet je" zei vriendin Roos tegen me tijdens een bakje thee en food talks "dan lees ik zo'n voedingsboek en dan vliegt de paniek me aan. Ik wordt helemaal gek."

Na even door haar voedingsboeken gebladerd te hebben voel ik het ook: paniek. Want er komt nogal wat op je af: Je mag gèèn melk meer drinken, en denk je: dan pak ik een glaasje water uit de kraan, dan blijkt dat geen goed idee. Te schadelijk. Bewaar je groente, fruit en brood alsjeblieft alléén in papieren zakken en doe niets in de magnetron, waterkoker of plastic bakjes. Brood van tarwe is geen optie meer en vis uit de zee, tja - daaraan zitten ook allerlei haken en ogen. Tot slot, maak snel je huis stralingsvrij, want je kunt wel gezond eten maar met al die Wifi om ons heen is het ongezond toeven.

Het is me duidelijk geworden dat er, wanneer je je op gezonde voeding gaat richten, er onvermijdelijk een moment komt dat je een besluit moet nemen: hoe gek laat ik mezelf maken? Welk spoor wil ik volgen en wat past bij mij?
Want paniek is natuurlijk ook niet goed voor je gestel en - heb ik al snel gemerkt - ook niet erg bevorderlijk voor een gezellig gezinsleven.

Dus, wat is mijn spoor? Ik heb besloten gewoon stapje voor stapje te gaan. Nu doe ik de mijn Twee Dingen en dat maakt voor mij al een groot verschil. Misschien dat ik over een tijdje speltbrood eens een maandje erbij probeer en dan kijk hoe ik me voel. En als die horde genomen is krijg ik misschien een keer visie voor een waterzuiveringsapparaatje onder m'n kraan. Vraag ik het voor m'n verjaardag, haha.

We leven nou eenmaal in deze wereld zoals ie is en volgens mij raken onze lijfjes daar deels ook aan gewend. Pin me er niet op vast want ik heb er geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

In ieder geval zeg ik tegen mezelf: relax en doe trouw je twee dingen. Dat deed ik vandaag en o wat voelde het weer goed.



Maar oké, de groene kool. Ik vind hem om mee te beginnen erg mooi en verder is hij erg gezond want hij zit vol vitaminen en mineralen. Door kool schijnen giftige stoffen je lijf sneller te kunnen verlaten.



Vlak voor ik het huis verliet vanmorgen maakte ik er snel een sapje mee: van wortels, groene kool-bladeren en een grote appel. In de auto dronk ik het glas rustig op. Dat was nummer één.



Nummer twee at ik op terwijl ik zat te wachten tijdens de zwemles van één van de boys. Een perfect rijpe avocado. Heerlijk. Deze foto komt van een  foodblog waar je een lekker avocado-receptje vind.

woensdag 6 februari 2013

Dag 10 Green Gate is een plus.

Vandaag staat er salade op het menu voor de lunch. Je kunt er eigenlijk van alles in gooien, in zo'n salade. Maar wat mij echt helpt is een leuke schaal.



Hè wat fijn, dankzij dit project kan ik mooi mijn geliefde serviesstukken showen. Ik heb er nog niet veel (dankzij de planken met serviesgoed die zijn gesneuveld, wie weet het nog), maar sinds mijn laatste verjaardag heb ik er een paar mooie Green Gate-exemplaren bij. Deze hierboven bijvoorbeeld. Is toch extra prettig om daar een salade uit te eten?



Tijdens het in elkaar draaien van de salade kwam ik dit blad tegen.Ik heb er even naar staan staren. Wat mooi eigenlijk.




En dit was uiteindelijk onze nummer één van vandaag. Wat een verschil met de boterhammen met kaas die ik anders had gegeten! Het voelde goed en 't smaakte goed.



Nummer twee was een sapje vlak voor het avondeten. Dat schijnt best heilzaam te zijn voor de spijsvertering, een sap voorafgaand aan een maaltijd. In dit sapje ging: wortel, groene kool en een grote appel, want anders was het niet te doen.

Morgen vertel ik meer over groene kool en wat het voor een mens doet. It better be worth it!


dinsdag 5 februari 2013

Dag 9 Maissoep en granaatappel-sapje

"Weet je" zei ik tegen mijn man Frits vanmorgen, "planning is best een ding als je gezond wilt eten".
"Hm-hm"
"En weet je wat nou balen is?"
"Wat?"
"Planning is not my strongest point."
"Ik zeg wijselijk niks" reageerde hij droogjes (maar met een twinkeling in zijn ogen).

Daar moest ik erg om lachen, want in veel dingen zijn wij gelijk, maar op het punt van planning bevinden we ons in tegenovergestelde richtingen van het spectrum.  En ja, ik ben inderdaad degene die er, laten we zeggen, wat meer moeite mee heeft.




Vandaag bedacht ik dan ook rond de lunch dat er, o ja, ergens nog Twee Dingen tot stand gebracht moesten worden. De voorraadkast bracht redding. En ieder voordeel heb zijn nadeel, ook nu weer.. Want zodra ik het blikje mais uit de kast viste riep mijn jongste: "Lekker! Mais!"



Dus at hij, voor hij aan zijn boterhammetjes begon, een bakje mais. Vezels, en dat geheel vrijwilig!



Snel ging ik met het soepje in de weer. Een soep, heb ik ontdekt, kán een ingrediëntenlijst bevatten van 15 dingen, waardoor ik er nooit aan begin. Maar wat blijkt? Met 3 ingrediënten is het ook prima en lekker.



Deze exquise variant bevat: een uitje, een blik mais en wat biologisch bouillonpoeder. En een laagje water. Het was heerlijk en het gaf me een diep gevoel van voldoening. Ik reed zelfs nog met een extra bakje langs Frits zijn kantoor. Had ik toch goed weten in te plannen!





Nummer Twee vandaag was een sapje van granaatappel, mandarijn, appel en 13 blauwe bessen uit de vriezer. Het is zeker al twintig jaar geleden dat ik granaatappel tot me nam. En dat was trouwens ook meteen de enige keer in mijn leven. Dit is nog maar dag 9! Welke exotische fruitsoorten zullen mijn weg nog allemaal gaan kruisen dit jaar?
..
Keep you posted!
..
Ps.De doosjes met ingevroren fruit zijn in de aanbieding bij de AH (25% korting). Blauwe bessen, frambozen, bramen...pik in 't is winter!